Activiteiten

Mountainbike Bron: Florian Strigel Mountainbike

Hier komt u een en ander te weten over Bike Parks en mountainbike rondritten in de vallei van de Loreley.

Kanotochten Kanotochten

Hier vindt u de kanotocht langs de romantische burchten en kastelen in het werelderfgoed Bovenvallei van de Middenrijn. De met sagen omweven Loreleyrots is het absolute hoogtepunt tijdens deze kanotocht.

Deltavliegen Q:www.winde-werlau.de Deltavliegen

Een belevenis in de landschappelijk heerlijke omgeving van het werelderfgoed Bovenvallei van de Middenrijn.

Tandemvluchten met gasten zijn mogelijk!

Asbachbad Rüdesheim Zwemmen

In de nabijheid van de Loreley bevinden zich meerdere overdekte zwembaden en openluchtzwembaden, dikwijls afwisselend geopend. Deze zwembaden zijn meestal zeer mooi gelegen. Het zwemmen in de Rijn daarentegen is zeer gevaarlijk en niet aan te bevelen.

Klimmen Klimmen

Sinds kort zijn er klimmogelijkheden in de vallei van de Loreley, namelijk in Boppard en in Oberwesel. Van oudsher bekend is natuurlijk de klimrots in NSG Morgenbachtal bij Trechtingshausen.

Hengelen in de Rijn Hengelen in de Rijn

Hier vindt u informatie over het hengelen. De vissen uit de Rijn zijn zeer lekker, maar probeer ze enkel te vangen als u een geldige visvergunning hebt. De waterpolitie komt dit zeer vaak controleren.

Fietstocht Fietstocht

Hier vindt u de fietstocht langs de romantische burchten en kastelen in het werelderfgoed Bovenvallei van de Middenrijn, van Rüdesheim naar Koblenz.

Minigolf Minigolf

In het werelderfgoed bevinden zich veel minigolfparcours, meestal in de installaties aan de Rijn.

Boule Boule

Boulepleinen vindt u in verschillende tuinlokalen. U moet die eens uitproberen bij een verzorgd glaasje wijn. De ballen moet men in de regel zelf meebrengen. Daarom is het gebruiken van een plein meestal gratis.

Kegelen Kegelen

De vallei van de Loreley is ideaal voor kegeltochten en tornooien op een schip. Hier vindt men alles wat het hartje begeert. Boven de fotoselectie vindt u een lijst met de kegelbanen tussen Rüdesheim en Koblenz.

Tochten met een huifkar Tochten met een huifkar

In de vallei zelf worden niet veel tochten met een huifkar gedaan, maar op de omringende hoogten zijn er meerdere ondernemingen die dergelijke tochten aanbieden.

Paardrijden Paardrijden

In de vallei zelf wordt niet veel aan paardrijden gedaan, maar op de omringende hoogten zijn er meerdere ondernemingen die rijlessen aanbieden en paarden verhuren.

Vertaler: dank aan Freddy Storm - een vlotte Vlaming

 

 

Source: Foto Loreleyfelsen Felix König
© 2006 - 2014 go_on Software GmbH
Deutsch Englisch Französisch Spanisch Italienisch Chinesisch Niederländisch Polnisch Türkisch Japanisch