Raderstoomboot „GOETHE“
Bron: KD

Raderstoomboot „GOETHE“ op de Rijn

Since 2009 only a paddle-wheel boat

Op ontdekking in het UNESCO werelderfgoed

Met de "GOETHE" langs de KD nostalgieroute.

26.04. - 06.10.2013

Het hoogtepunt
in het UNESCO werelderfgoed
aan de romantischen Middenrijn!

De KD Deutsche Rheinschiffahrt AG laat de goede oude tijd van de stoomboten herleven. De legendarische schepradstoomboot DS GOETHE is zeer geliefd. Hij vaart van 26 april tot 6 oktober elke dag door het UNESCO werelderfgoed, van Koblenz naar Rüdesheim en terug. Een echte klassieker op de schilderachtige Middenrijn.

De stoomboot GOETHE is de laatste en enige schepradstoomboot op de Duitse Rijn. Tevens de grootste zijradstoomboot ter wereld. Dit drijvend cultuurmonument van de rederij KD wordt dit jaar al „100“ jaar.

De unieke belevenis van een boottocht met deze nostalgische schepradstoomboot wordt vervolledigd met een ruim aanbod aan boord. Behalve in het restaurant heeft men ook in een bistro met zelfbediening of aan de bars een ruime keuze uit vers toebereide spijzen en dranken. De speciale GOETHE-wijn van de rederij KD is overigens op alle schepen van de vloot te verkrijgen.

De stoomboot GOETHE vertrekt elke dag om 9.00 uur in Koblenz. Om 16u15 vertrekt hij terug uit Rüdesheim. Aan gasten die in een unieks sfeer feesten, jubilea of andere evenementen willen organiseren, biedt de rederij KD de mogelijkheid om salons aan boord van de GOETHE te huren. Behalve de vier grote salons, waarin 80 tot 150 personen stijlvol plaats kunenn nemen, zijn er ook nog kleine clubruimten ter beschikking.

Bron: KD

Raderstoomboot GOETHE - enkel in het Duits

 

Source: Foto Loreleyfelsen Felix König
© 2006 - 2014 go_on Software GmbH
Deutsch Englisch Französisch Spanisch Italienisch Chinesisch Niederländisch Polnisch Türkisch Japanisch