Burcht Rheinstein

Bezichtiging

15 maart - 15 november
dagelijks
9.30 u - 17.30 u

Tel.: (06721) 6377

Gastronomie
Torenkamer en vakantiewoning
Burcht- en ridderspelen
Romantische nachtrondleiding

Tegenover Assmannshausen staat op een steile rots de burcht Rheinstein, een der belangrijkste voorbeelden van de wederopbouw van romantische burchten. Als meesterwerk van de architect Johann Claudius von Lassaulx werd deze rond het begin van de 14e eeuw gebouwde burcht als vorstelijk zomerverblijf uitgerust.

In 1975 kocht de operazanger Hermann Hecher de burcht. Het is aan hem te danken dat ze terug een grote attractie werd in de vallei van de Rijn. Rond de woontoren uit de 14e eeuw ziet men neogotische gebouwen, torentjes, terrassen en ijzeren trappen. In de burcht bevinden zich kostbare glasramen en wandschilderijen, evenals een renaissanceschouw en stijlvolle meubels. In de ridderzaal vinden burcht- en ridderspelen plaats. De burcht is enkel via een kort voetpad bereikbaar en biedt een wondermooi uitzicht op het Binger Loch en Assmannshausen.

Bron: Mittelrheinforum

Uit een bericht van de "Allgemeine Zeitung Mainz" van 09.10.2004

De burcht Rheinstein behoort tot de voorbeeldigst beheerde burchten in de vallei van de Rijn. De burchtheer en zijn familie doen veel moeite om dit romantisch bouwwerk in stand te houden en voortdurend verder te verfraaien. Nieuwe ideeën, zoals de nachtelijke rondleidingen, maar bijvoorbeeld ook de uitgesproken originele souvenirwinkel, die praktisch niets van de gebruikelijke kitsch bevat en aan kinderen veel heeft te bieden, tonen aan wat er allemaal kan worden gedaan.

Vertaler: dank aan Freddy Storm - een vlotte Vlaming

 

 

Source: Foto Loreleyfelsen Felix König
© 2006 - 2014 go_on Software GmbH
Deutsch Englisch Französisch Spanisch Italienisch Chinesisch Niederländisch Polnisch Türkisch Japanisch